Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

LPG camper Keuzehulp


LPG voor CAMPER en CARAVAN

LPG is een mengsel van butaan en propaan, voor aandrijving wordt het in vloeibare vorm naar de motor gevoerd. Voor koken en verwarmen wordt het (dankzij de speciale kraan) in dampvorm naar uw verbruikers gevoerd, verder is er geen verschil.
Een onderbouw tank moet door een vakman ingebouwd worden, een staande LPG fles kan echter gewoon in plaats van de bekende ‘bouwmarkt gasfles’ komen. De NL-bouwmarkt gasfles is bijvoorbeeld alleen in Nederland bekend (en wordt alleen in Nederland gevuld, België idem) maar de LPG fles vult u gewoon bij een tankstation (dit is echter in NL officieel niet toegestaan vanwege accijns). Er gaat bovendien heel veel meer in en LPG is goedkoper. De fles hoeft pas na 10 jaar gekeurd te worden. De standaard gasdrukregelaar past gewoon op de LPG caravan fles.

LPG camper KEUZEHULP

  1. U kiest eerst voor een aluminium (eigen gewicht ca. 7 kg) of stalen (ca. 17 kg) tank. Tegenwoordig is de aluminium fles vanwege het gewicht het meest populair.
  2. Vervolgens kiest u voor het type aansluiting op de fles:
Knieaansluiting.  Deze LPG caravan fles dient u te combineren met een vulslang en een buitenaansluiting. Een buitenaansluiting voorkomt discussie met de pomphouder (normale gasflessen mogen niet met LPG gevuld worden). Deze versie is het meest populair.
Bajonet recht of haaks. U plaatst de pompstationslang direct op de bajonet (zoals ook NL-auto’s dit doen) van uw LPG caravan fles. Afhankelijk van het land te combineren met de juiste vulnippel.
ACME aansluiting. U plaatst de pompstationslang direct op de bajonet (zoals ook BE-auto’s dit doen) van uw LPG caravan fles. Afhankelijk van het land te combineren met de juiste vulnippel.
  1. Bij een fles met knieaansluiting heeft u een vulslang nodig, deze gaat van uw fles naar de uiteindelijke vulaansluiting.
  2. Voor een vulaansluiting kiest u voor: een buitenvulpot (verzonken maar u moet wel een gat van ca. 7 cm maken), een eenvoudige buitenvuller (wordt meestal ergens in het gashok gemonteerd) of een buitenvuller voor “buiten” (benodigd gat circa 3 cm, de bajonet of ACME is afneembaar dus steekt weinig uit).
  3. Afhankelijk van de buitenlanden waar u wilt tanken kiest u de vulnippel(s).
Al onze tanks zijn gekeurd en beschikken over een certificaat, dit wordt bj de stalen tanks direct meegeleverd en voor de aluminium tanks kunnen we het voor u opvragen.

Wilt u meer LPG capaciteit voor uw camper?

Steeds vaker worden 2 tanks gecombineerd tot een DUO-tank. Behalve de 2 tanks (knieaansluiting) heeft u een extra vulslang nodig om beide tanks te verbinden, plus een T-stuk.
Of u kiest de 33 liter versie i.p.v. de standaard 27 liter.

Tenslotte adviseren we u om een gasfilter in de vaste leiding op te nemen. LPG bevat smeermiddel en dit kan na verloop van tijd uw verbruikers bevuilen. Met een eenvoudig gasfilter voorkomt u dit.

Wij bieden alle beschikbare maten liggende damptanks aan, de aanleg hiervan is beslist vakwerk, wij kunnen u hier niet bij adviseren. Indien u deze zelf installeert dan adviseren we u om deze te laten keuren door een vakman.  

 
 
 
 
 
 

AKTIE

 
VANDAAG: 

5 Euro korting

BIJ ALLE BESTELLINGEN VANAF 75 EURO


Gebruik bij het afrekenen de kortingscode "5Eurokorting" en deze wordt direct verrekend!