Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Camper en caravan accu

Accu's voor camper en caravan - wanneer welke accu?

Om u te helpen bij het kiezen van de juiste accu voor uw camper of caravan, nemen we hier de meest gebruikte accu's onder de loep. Er bestaan uiteraard nog veel meer accu's voor allerlei toepassingen die we hier niet omschrijven.

Welke accu?
Voor het starten van uw auto of camper gebruikt u een startaccu, deze accu's zijn ontworpen voor het leveren van een hoge stroom voor een korte periode. Deze startaccu's zijn minder geschikt om als huishoudaccu gebruikt te worden, hiervoor kunt u het beste kiezen voor een AGM accu. Wanneer u bij uw caravan een mover gebruikt, of een andere grote stroomverbruiker, dan is een semi-tractie accu vaak een goede oplossing. Deze semi-tractie accu's zijn voor beide toepassingen geschikt.

 De semi-tractie accu:

Een semi-tractie accu mag tot 50% ontladen worden zonder dat de accu beschadigd raakt. De accu is geschikt voor zowel een lage stroomafname over een langere periode, als voor een hoge stroomafname gedurende een korte periode. Bij het laden en ontladen van deze accu ontstaat er een klein beetje explosief gas, zorg daarom bij montage altijd voor voldoende ventilatie.

Onderhoudsvrije semi-tractie accu

Semi-tractie accu's zijn ook leverbaar in een onderhoudsvrije uitvoering. Deze accu's zijn iets duurder maar hebben wel een aantal voordelen ten opzichte van een standaard semi-tractie accu:

- Minder zelfontlading; hierdoor zal de accu tijdens een langere periode van stilstand minder ontladen. Als een accu geheel ontladen wordt dan gaat dat ten koste van de levensduur. Zorg daarom altijd dat de accu op een juiste manier wordt geladen en onderhouden.

- Geen vloeistof verlies; een standaard semi-tractie accu dient u minimaal één keer per jaar bij te vullen met gedistileerd water. Bij een onderhoudsvrije accu verdampt er geen water en is dit dan ook niet nodig. 

 De AGM accu:

De AGM accu is uitermate geschikt voor het gebruik als huishoudaccu in een camper of caravan. De accu is geheel gesloten waardoor er bij het laden en ontladen geen gevaarlijke gassen kunnen ontstaan, montage in een woonruimte is daarom geen bezwaar. Deze accu is erg geschikt voor een kleine stroomafname gedurende een langere periode. 

Bekijk hier ons volledige aanbod ⇒

 

 
 
 
 
 
 

AKTIE


VANDAAG: 5 euro korting
BIJ ALLE BESTELLINGEN VANAF 75 EURO


Gebruik bij het afrekenen de kortingscode "5Eurokorting" en deze wordt direct verrekend!