Categorieën
Pagina's
Er zijn geen producten in de winkelwagen.
Menu

Camper dakluik Fiamma

Photo

Camper dakluik

Camper dakluik

Bij camper- en caravanonderdelen.nl vindt u een ruim aanbod van dakluiken voor uw camper of caravan. Alle soorten en maten zijn leverbaar, of u nu op zoek bent naar een dakluik voor een camperbus, integraal camper of een caravan. We leveren dakluiken met ventilatieroosters, combi-hor, heldere kap of ventilator. 

Uitvoeringen

Dakluiken zijn leverbaar in tientallen soorten en maten, van enkele tientjes tot vele honderden euro's. Om u op weg te helpen bij de keuze van het juiste dakluik hebben we een opsomming gemaakt van de punten waar u rekening mee moet houden.
- Camper of caravan
- Dakdikte
- Gatmaat 
- Camper of caravan (i.v.m. de rijsnelheid)
- Heldere of witte kap
- Hor en/of verduistering
- Scharnierende kap of een kap die recht omhoog open gaat
- Gesloten of geventileerde kap
- Wel of geen ventilator

 

Camper of caravan

De meeste dakluiken zijn geschikt voor campers en caravans. Er zijn een paar modellen die niet geschikt zijn op campers vanwege de hogere rijsnelheid. 

Spoiler voor het dakluik

Bij campers wordt er vaak een spoiler gemonteerd aan de voorzijde van het dakluik. Deze spoiler zorgt voor een betere geleiding van de rijwind, hierdoor heeft u minder last van trillingen en windgeruis. 

Kleur van de kap

Dakluiken zijn leverbaar met een heldere, doorschijnende of verduisterende kap. In de meeste gevallen wordt een dakluik zo geplaatst dat het extra daklicht welkom is. Wel is het dan aan te bevelen om een verduisteringsgordijn toe te passen zodat de camper of caravan 's nachts verduisterd kan worden. 
Gebruikt u een dakluik met een verduisterende kap dan is een gordijn niet nodig. Bij een verduisterende kap komt er minder zonlicht en warmte binnen.

Ventilatie

De meeste dakluiken zijn voorzien van een permanente ventilatie, hierdoor wordt uw camper of caravan ook geventileerd als het dakluik geheel gesloten is. Ook zijn er dakluiken leverbaar met een ventilator op 12V. 

Montage camper dakluik

Voor de montage van een dakluik adviseren we een blijvend flexibele kit. Deze kit voorkomt lekkage maar demontage blijft altijd mogelijk zonder het dak van uw camper of caravan te beschadigen. Bestel bij uw dakluik de Dekaseal 8936 voor een duurzame afdichting.

Werkwijze

- Bepaal de gatmaat in het dak van de camper of caravan, meet ook meteen de dikte van het dak op.
- Bestel een passend dakluik.
- Reinig het dak.
- Kit het dakluik goed in.
- Monteer het bovendeel van het dakluik op het dak, controleer of de schroeven niet te lang zijn.
- Monteer het onderdeel van het dakluik.
- Controleer of alles goed afgedicht is en laat de kit drogen.

Merken dakluiken

Bij camper- en caravanonderdelen.nl kunt u terecht voor dakluiken van alle gangbare merken zoals Thule, Fiamma, MPK of Seitz. Bekijk op onze webshop het volledige aanbod van voordelige dakluiken.

 

 

 
 
 
 
 

AKTIE


VANDAAG: 5 euro korting
BIJ ALLE BESTELLINGEN VANAF 75 EURO


Gebruik bij het afrekenen de kortingscode "5Eurokorting" en deze wordt direct verrekend!